Sahlin vs KD:s vårdnadsbidrag

I dagen SvD skriver Mona Sahlin och två andra socialdemokrater på Brännpunkt om den kristdemokratiska familjepolitiken:
http://www.svd.se/dynamiskt/brannpunkt/did_15597219.asp

Sahlin skriver bl.a. att detta vårdnadsbidrag, som i en sifo-mätning för ett år sedan fick stöd av 64 % av svenska folket (och 75 % av LO-medlemmarna) är en kvinnofälla, eftersom det bara är kvinnor som är dumma nog att stanna hemma med barnen. Då kvinnorna inte förstår vad som är bäst för dem, måste ju Pappa Staten bestämma att barnen ska lämnas in på sossarnas kommunala uppfostringsanstalter och föräldrarna ska förbjudas att själva bestämma hur mycket tid de vill tillbringa med barnen under de första åren av deras liv.

Mona & co säger också att de flesta föräldrar inte kan klara sig på 3000 kr i månaden. Sant. Egentligen blir det ca 3500 efter skatt, men i vilket fall som helst: Det är ju därför kd vill att vårdnadsbidraget ska vara minst 6000 kr i månaden, men det vägrar (fp) gå med på. den låga nivån i bidraget är ju en kompromiss mellan kd och fp.

Men ett intressant Mona-citat i sammanhanget är ju att "Man måste av princip vara emot förslag som kommer från kd". Så det är bara därför hon är emot vårdnadsbidraget?
Eller också läser hon för mycket skrivbordsprodukter, dvs feministisk "forskning" som visar att att statistiken över föräldraledigheten blir sämre om människor tillåts att själva bestämma över sina liv.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback