(fp) nu igen...

Så har Folkpartiet då kommit med ett nytt förslag om hur man ska integrera invandrare i Sverige. Den här gången har förslaget dolts genom att Nyamko Sabuni har fått agera "testballong" och presenterade förslaget som sitt eget, medan partistyrelsen officiellt inte har någon kommentar.
Det var samma sak när Sabuni och Mauricio Rojas kom med förslaget om att kriminella invandrare ska utvisas automatiskt, ledningen valde att inte kommentera det och när det hade fått tillräckligt med kritik så valde partiet att underkänna det. Nu när valet närmar sig och fp hoppas på en ny Leijonborgeffekt á la 2002, tar man fram samma taktik. Återigen hittar man på ett förslag som pekar ut invandrare som en missanpassad grupp stenåldersmänniskor med kvinnoförtryck, hederskultur etc. och låter den mest mörkhyade partimedlemmen med det lustigaste namnet gå ut i media och presentera den sorgliga historien som sin egen - inte partiets - åsikt.
Det här förslaget innebär t.ex. att ingen under 15 ska få bära slöja och alla flickor ska genomgå en obligatorisk gynekologundersökning på högstadiet. Hur går slöjförbudet ihop med religionsfrihet? Och en tjej som vägrar genomgå undersökningen då, ska man tvinga henne? Det skulle vara näst intill våldtäkt i så fall...
Räkna med att fp-ledningen snart inser att man inte vinner några nya väljare och underkänner det här förslaget också. Och räkna med att partiets invandrare snart kommer med fler verklighetsfrämmande förslag som syftar till att vinna över Sverigedemokraternas väljare.