Odenbergs avgång och oppositionens hyckleri...

Mikael Odenberg avgår alltså som försvarsminister, pga den senaste i raden av försvarsnedskärningar. Odenberg hävdar att med neddragningarna inom materielbeställningar blir det svårt att utföra utlandsuppdrag framöver och det är en rimlig slutsats, med tanke på att svenska soldater i ökenländer som Afghanistan idag har gröna uniformer...

Att en försvarsminister avgår för att försvarsanslagen är för dåliga är inte konstigt. Desto märkligare är kritiken från oppositionen, där Mona Sahlin är djupt oroad över säkerhetspolitiken. Hon är ju känd som det starka försvarets försvarare, eller hur?
Ännu mer skrattretande - eller tragiskt - blir det när miljöpartiet och vänsterpartiet försöker vinna billiga poäng:
"Fredrik Reinfeldt måste nu inse fakta och ändra inriktning på försvaret", säger Peter Rådberg, (mp) om Odenbergs ktritik mot regeringens neddragningar. Tycker Rådberg alltså att regeringen ska öka anslagen?

Vänsterpartisten Torbjörn Björlund är uppenbarligen också djupt oroad av nedskärningen:
"Med de aviserade budgetneddragningarna får man ett försvar som får svårt att fungera. Det viktigaste är att vi bygger ett försvar så att soldaterna kan utföra sin uppgift", säger han. Precisera dig gärna, Björlund. Hur bygger vi ett försvar som kan utföra sin uppgift?