Göran Persson...

I SVT:s utfrågning av Göran Persson togs en intressant fråga upp: Kan man förstå vanliga väljare/medborgare när man bor på en 12-miljoners herrgård?
Görans svar var att bostaden har ingen betydelse för vilken förståelse man har för "vanligt folk". Är det någon som kommer ihåg vad Göran sa i valrörelsen 2002? Då gick han till angrepp mot Bo Lundgren och sa att "du kan inte förstå hur vanligt folk tänker, när du själv har köpt ett hus i Djursholm för 6 miljoner kr".

12 miljoner är dubbelt så mycket som 6 miljoner.

Affischerna sattes upp... (+ integration)

Idag kl. 10.00 var det dags för startskottet för affischeringen. Jag, Allan, Lena och Guilherme åkte runt i norra delen av Solna kommun och satte upp våra vackra plakat. Moderaterna blev tydligen väldigt sura för att vi snodde deras favoritplats i Bergshamras tub-station, hehe... Vi tjuvstartade faktiskt för att hinna före moderaterna, men de får acceptera att vi alliansbröder och -systrar delar på de bästa platserna.
En annan kul grej var att Marita Ulvskog var i Bergshamra och jag passade på att gå förbi framför näsan på henne med en av våra kd-affischer. Jag log mitt charmigaste leende mot Marita, men hon såg faktiskt väldigt butter ut.

En liten reflektion kring Masoud Kamalis integrationsutredning, där det föreslås att man ska särbehandla människor efter vilken adress de bor på. Vore det inte bättre med en speciell antidiskrimineringsdomstol (alt. en antidiskrimineringsavdelning inom Arbetsdomstolen), där invandrare som känner sig diskriminerade av arbetsgivare kan få sina fall prövade?
Någon som har invändningar mot ett sånt förslag, eller som har en bättre idé (förutom Kamali, förstås)?

Valkampanjen har startat.

Idag har jag börja arbeta för en ny regering på riksnivå - och att bevara majoriteten i Solna stadshus.
Jag fick stå och klistra valaffischer i ett garage halva dagen och har nu ont i ryggen och är helt slut... Men den som vill ha ett bra politiskt styre får lida pin, som ni vet!

Idag sa Per Nuder på en presskonferens att det är viktigare att ha ekonomisk stabilitet än att komma med dyra vallöften. Det är helt rätt, men samtidigt känns det lite misstänkt att han säger så några dagar efter att Fredrik Reinfeldt deklarerat att moderaterna kommer matcha alla vallöften från (s).
Socialdemokraterna hade säkert planerat dyra löften, men Reinfeldts uttalande tvingar dem att ta det lite lugnare...

Men nu ser jag fram emot en ny dag med hårt arbete för Kristdemokraterna!