Midsommardagen - läst om RFSL

Jag har läst några olika artiklar och bloggar om "psykkriget" mellan Kristdemokraterna/KDU och Riksförbundet för sexuellt likaberättigande.
Under våren var det dags för den internationella dagen mot homofobi och RFSL Ungdom bjöd in företrädare för samtliga sju riksdagspartiers ungdomsförbund för att delta i manifestationer mot homofobi. Även KDU-ordföranden Ella Bohlin bjöds in och tackade ja, eftersom hon givetvis är emot att människor utsätts för våld och kränks pga. sin sexuella läggning.
Efter att Ella tackat ja drogs inbjudan dock tillbaka och RFSL motiverade detta med att Ella Bohlin och KDU är homofober och att det var ett misstag att en inbjudan överhuvudtaget hade skickats. Aftonbladet skrev en artikel om historien, med den träffande rubriken "KDU-fobi i RFSL"...

Vidare skrev Marcus Jonsson en artikel i Kristdemokraten om RFSL Ungdoms inställning till begreppet homofobi. Förbundsordföranden Alex Fridunger intervjuas och förklarar att Kristdemokraterna klassas som homofober pga motståndet mot homoadoptioner och lesbisk insemination.
Faktum är dock att kd inte är ensamma om detta ställningstagande. Innan riksdagen beslutade att godkänna en lag som tillåter homoadoptioner, skickades förslaget på remiss. Bland de remissinstanser som uppmanade riksdagen att säga nej till förslaget fanns bland andra BRIS, Rädda barnen, Barnombudsmannen,  Sveriges psykologförbund, svenska läkarsällskapet och kammarrätten i Göteborg. Sex av sju riksdagspartier valde dock att inte lyssna på dessa. Kanske var de rädda att RFSL skulle stämpla dem som homofobiska?

Marcus Jonsson frågade Alex fridunger om Bris, BO, Rädda barnen och de andra remissinstanserna också är homofobiska. Och det tyckte Fridunger...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback