Ännu en bostadsaffär...

Igår avslöjades att den socialdemokratiske tidigare bostadsministern Lars-Erik Lövdén gör ett miljonklipp genom att köpa loss sin hyresrätt på Östermalm för 1.7 miljoner kr, när lägenheten på marknaden skulle värderas till det dubbla. Samme Lövdén kämpade som minister för hyresrätter och emot utförsäljning av allmännyttan...
Han fick lägenheten från Stiftelsen Allmänna Barnhuset, med Ingela Thalén (s) som ordförande - en stiftelse som även tidigare uppmärksammats för att hyra ut lägenheter till ledande socialdemokrater som slunkit förbi bostadskön.
Göran "Den Store Rorsmannen" Persson kommenterade enligt Svd affären med följande visdomsord:

– Han måste ha någonstans att bo, karln, säger Persson på väg in till partiledardebatten i riksdagen.
I stället kritiserar han de borgerliga partiernas bostadspolitik, som enligt Persson, är orsaken till att hyresrätterna säljs ut.

Va?? Lars-Erik Lövdén har ju redan någonstans att bo! Han är landshövding i Hallands län och har sitt residens på ett slott i Halmstad. Han är inte ens skriven på adressen på Östermalm.
Att sedan skylla affären på borgerlig bostadspolitik är ju bara patetiskt. Är det borgarna som styr i Sverige? Nej. Är det borgarna som styr i Stockholm? Nej!
Kan inte socialdemokrater ta ansvar i stället för att alltid skylla sin egen maktfullkomlighet och girighet på oppossitionen?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback